Az őszi bőrápolás legfontosabb része a nyári napozás okozta károk enyhítése és a bőr, főleg az arc védelme az évszakváltás bőr öregítő tényezőivel szemben.

Ősszel a fűtés és a nagyobb autóforgalom miatt nő a környezetszennyezés, a hideg, a szél, a kinti és benti hőmérséklet különbség is megviseli a bőrt, ami kiszárad, kirepedezik. A hideg miatt romlik a keringés, így a végtagok, a bőr vérellátottsága is csökken, ezért kevesebb oxigénhez és tápanyagokhoz jutnak a sejtek. Ebből kifolyólag lassabban újulnak meg, a hám legfelső, elszarusodó rétege megvastagszik, emiatt a hidratáló krém hatóanyagait is nehezebben szívja be a bőr.

Az őszi bőrápolás célja a regeneráció

Mivel ősszel és télen már kevesebb napsugárzás éri a bőrünk, több időt töltünk a szobában, érdemes kihasználnod ezt az időszakot a regenerációra. Hiszen a nyári nap károsította a hámsejteket, ami nem múlik el csak úgy magától! Az őszi bőrápolás sarokköve a bőrmegújító kezelések és a táplálás vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag anyagokkal kívül és belül egyaránt!

Őszi bőrápolás napi rutin

Az őszi bőrápolás során több lépést kell elvégeznünk ahhoz, hogy bőrünk szép és hidratált legyen, viszont megéri picit többet foglalkozni vele, már csak azért is, mert nincs is jobb, mint egy hűvös estén kényeztetni magunkat egy kicsit. Tedd élvezetessé az őszi bőrápolási rutinod és kösd egybe egy fürdési rituáléval, illat gyertyákkal!

Arctisztítás

A pórusokat ilyenkor az erősebb környezetszennyezés miatt jobban eltömíti a por, a faggyú, ami pattanások kialakulásához vezet. Ezért minden este távolítsd el a szennyeződéseket az arcodról. Az M Miracle Nyugtató-Tisztító Hab Tengeri Liposzómákkal tökéletes erre a célra, akár a sminked eltávolítására is használhatod. Ha elmúltál már 40 éves, akkor a  Gempyuri Multifunkcionális Masszázs- és Sminkeltávolító Szer-t ajánlom, ami gazdagon hidratálja a bőrödet amellett, hogy eltávolítja a felesleges faggyút, sminket.

Tonizálás

A tonik szerepe a bőr megnyugtatása és felkészítése a hidratáló krém befogadására. A koreai tonerek sűrűbbek, mint az, amit a nyugati cégek gyártanak, s segítenek beállítani a bőröd természetes savasságát is. Emlékszel Te is a régi reklámra, igaz? “Johnson pH 5.5” – nos, az enyhén savas védőréteg felel azért, hogy a bőröd hatékonyan tudjon védekezni a fertőzések ellen. 40 éves korig az M Miracle Nyugtató Tonik Tengeri Liposzómákkal terméket ajánlom, 40 felett pedig a Gempyuri Frissítő Tonik a Pórusok Összehúzására (100 ml) a megfelelő választás. 

Hidratálás reggel és este

Őszi bőrápolás
Az őszi bőrápolás célja a regeneráció, a bőr feltöltése tápanyagokkal és a kiszáradás megakadályozása.

Az őszi bőrápoló krémed sűrűbb, zsírosabb állagú legyen. Érdemes este és reggel is használni egy tápláló, hidratáló krémet. Reggel várj legalább 15-20 percet, míg a krém beszívódik a bőrödbe és csak azután indulj útnak. 

A Gempyuri Bőrfiatalító krém feszesíti, intenzíven hidratálja és kellemesen puha tapintásúvá teszik a bőrt.  

UV-sugarak elleni védelem

Az őszi bőrápolási tanácsok közül talán ez a legszokatlanabb, pedig sajnos még ilyenkor is károsítják a bőrt a nap UV-sugarai. Érdemes olyan nappali hidratálót választanod, ami már eleve tartalmaz fényvédőt, mint a M Miracle Vizes Napvédő Esszencia SPF 50+ PA ++++ , vagy használj kifejezetten az arc védelmére készült, kisebb kiszerelésben kapható fényvédőt.

Ajakápolás

Az ajkaid is az arcod része, azonban itt másmilyen típusú a bőröd, ezért a hidratáló krém nem lesz megfelelő az ajkad hidratálására. Az ajkaid bőrében nincsenek faggyúmirigyek, ezért semmi sem védi a kiszáradástól. Válassz természetes olajokat tartalmazó ajakápolót, vagy szerezz be natúr, esetleg illóolajjal gazdagított shea vajat. Vidd magaddal mindenhova, ugyanis a hűvös, szeles időben bármikor – buszon, munkahelyen, a boltban – jól jöhet. Előzd meg, hogy az ajakid felrepedjenek, ami csúnya és rendkívül fájdalmas tud lenni, a száraz érzet az ajkakon pedig rém kellemetlen.

Őszi bőrápolási heti rutin

Az előzőekben felvázolt bőrápolási lépéseket hetente egyszer egészítsd ki hámlasztással és szérummal. A hámlasztás segíti a bőröd megújulását, megtisztítja a bőrt, a szérum pedig a hidratáló krémed hatékonyságát fokozza úgy, hogy a hatóanyagok erejét növeli.

Hámlasztás vagy bőrradír?

A hámlasztás és a bőrradír célja egyaránt az elszarusodott hámsejtek eltávolítása, amivel akár a pigmentfoltokat is tudod halványítani és javíthatod a bőröd tápanyagfelvevő képességét.

A bőrradírozás során fizikai módszerekkel – dörzsölés – tünteted el az elhalt szaruréteget, azonban ezzel könnyen megsérted a kollagén rostokat, ezért a bőr veszít feszességéből és hamarabb ereszkedik meg. 

A hámlasztás során enyhe savak szedik le a feleslegessé vált hámsejteket.

Ha vágysz a kényeztetésre, akkor havonta 1 alkalommal keress fel egy kozmetikust és kérj tőle a bőröd állapotára szabott hámlasztó kezelést!

Szérum

A szérum extra magas koncentrációban tartalmaz hatóanyagokat és célja, hogy felerősítse a hidratáló krém hatását, tehát sosem önmagában kell használni. 

A Gempyuri Energizáló Szérum (50 ml) rugalmasabbá teszi a bőrödet, gyorsan és hatékonyan tünteti el a ráncokat.

Maszkok

A maszk kényezteti a bőrt, egészen selymes tapintásúvá és kellemesen puhává teszi. 

A nálunk kapható maszkok eukaliptusz fából kinyert rostokból készülnek, ami elősegíti a hatóanyagok felszívódását. Plusz tipp: a kicsorduló esszenciát kend rá a nyakadra, dekoltázsodra!

A teafa maszkot zsíros bőrre ajánlom, a normál és száraz bőrre pedig a kakaós maszk és a Gempyuri maszk remek választás.

Őszi testápolás

Az őszi bőrápolás során ne feledkezz meg egy szuper testápoló krém beszerzéséről és persze rendszeres használatáról! A hidegebb időben ugyanis az erek összeszűkülnek, romlik a bőr vérellátottsága, plusz a hideg is megviseli, ezért hamarabb kiszárad. Az egész testedet ápold rendszeresen hidratáló krémmel.