A reishi gomba (latin nevén Ganoderma lucidum) vagy ganoderma gomba, pecsétviaszgomba a Távol-Keleten egyet jelent az örök fiatalsággal, ugyanis több ezer éve használják az öregedéssel folytatott harcban császárok és nemesek egyaránt. De nemcsak a szépségápolásban, hanem a gyógyításban is alkalmazzák.

A reishi főként Dél-Koreában, Japánban és Kínában népszerű, a koreai kozmetikumok hatásosságának egyik titka. De mire képes igazából a ganoderma gomba a nyugati tudósok szerint is? Milyen hatása van a bőrre, az egészségre? Olvass tovább és megtudod!

A reishi gomba eredete

A pecsétviaszgomba az egész világon előfordul, a vadon növő gombát azonban igen nehéz begyűjteni. Talán ezért fordulhatott elő, hogy több ezer évvel ezelőtti Kínában csak a jómódú, felső társadalmi osztály kiváltsága volt a ganoderma gombával fiatalodni. Úgy tartották ugyanis, hogy a reishi gomba lassítja az öregedést, javítja az egészséget, sőt, akár a halandóság is legyőzhető vele.

A reishi népszerűsége nem csökkent, sőt, mióta a japán  Dr. Yukio Naoi felfedezte, hogyan lehet termeszteni az örök fiatalságot ígérő gombát, egyre több kozmetikumba és táplálékkiegészítőbe belekerül.

A Gano Cosmetics webshopjában megtalálható kozmetikumok fő összetevője is a ganoderma gomba, mivel igazoltan feszesíti a bőrt, kisimítja a ráncokat és mélyen hidratálja a bőrt. 

A reishi gomba vadon nő a világ sok részén, azonban igen nehéz begyűjteni. Ma már speciális fóliasátrakban termesztik Ázsiában, ezért kerülhetett bele ez az értékes gomba a kozmetikumokba, táplálékkiegészítőkbe is.

Mi a reishi gomba titka?

A reishi gombában megtalálható egy poliszacharid, ez a béta-glükán, aminek rengeteg, tudományosan is bizonyított hatása van az egészségünkre és a bőrünk szépségére, fiatalságára. Többek között sri lankai-i kutatók állatkísérletekkel igazolták a béta-glükán immunerősítő, gyulladáscsökkentő, antibakteriális hatását, sőt, a reishi gomba a védőoltások hatékonyságát is fokozta.

Ezen felül a ganoderma tartalmaz még úgynevezett triterpenoid és peptidoglikán nevű molekulákat, amik pozitív egészségügyi hatásáért lehetnek felelősek.

Így tart fiatalon a reishi gomba 

Erős antioxidáns

A reishi véd az UV-sugarak és a szabad gyökök bőr öregítő hatásával szemben. A szabad gyökök rendkívül reaktív anyagok, ezért károsítják a sejteket, öregítik a bőrt és rákkeltő hatást is tulajdonítanak nekik. Az antioxidánsok “lekötik” ezeket a szabad gyököket, így nem tudnak reakcióba lépni a sejtekkel, ezért az antioxidánsok – így a reishi gomba is – késleltetik a ráncok korai kialakulását.

Gyulladáscsökkentő hatású

A dél-koreai Tudományos és Technológiai Intézet is kimutatta, hogy a ganoderma gomba csökkenti a bőrben a gyulladásokat, ezért hatékonyan kezeli a piros, gyulladásos foltokat és az aknéra is gyógyírt jelenthet.

Mélyen hidratál

A reishi gomba olyan poliszacharidokat tartalmaz, amik mélyen hidratálják a bőrt és megakadályozzák, hogy a bőr nedvességet veszítsen. Ezért hatásosan simítja ki a ráncokat, finom vonalakat és felveszi a harcot az öregedéssel szemben. Bármely bőrtípusra használható.

Talán nem véletlen, hogy a koreai nők bőre olyan feszes, sima és gyönyörű! Dél-Koreában több 100, több 1000 éve alkalmazzák a ganoderma gombát öregedés lassító hatása miatt.

GEMPYURI BŐRFIATALÍTÓ KRÉM 50 ML például érettebb bőrre (40 éves kor felett) ajánlott, rendkívül gazdag hatóanyagokban, ezért célzottan simítja ki a bőrt, hidratál, hatása látványos és mások által is észrevehető lesz. Fő hatóanyaga természetesen a ganoderma-kivonat, emellett van benne spirulina-kivonat, ametiszt por, peptidek, kollagén és hialuronsav is. A korai gyártó minden olyan hatóanyagot beletett, amire csak az érett bőrnek szüksége van.

Halványítja a pigmentfoltokat

A pecsétviaszgomba a pigmentfoltok kialakulásáért felelős melanint (=festékanyag) termelő enzim működését mérsékli, így ezek ellen a foltok ellen is bevethető

Érdekesség: Tudtad, hogy Kelet-Ázsiában a fehér bőr a trendi és nem a napbarnított, mint nyugaton? A kínai, koreai, japán nők az európaiak világos bőréről álmodnak, ezért ők ki sem lépnek az  utcára fényvédelem nélkül és ezért fektetnek különös hangsúlyt a pigmentfoltok megelőzésére-eltüntetésére. Mivel a nap UV-sugarai egyben öregítik is a bőrt, ezért sok korai kozmetikumba kerül fényvédő anyag is. A VIZES NAPVÉDŐ ESSZENCIA SPF 50+ PA ++++ 30 ml egy hihetetlenül gyengéd hidratáló krém, ami egyben az UV-sugarak öregítő hatásától is óv.

A reishi gomba egészségjavító hatása

A reishi gomba egyaránt használható, mint kozmetikai alapanyag, szedhető szájon át, mint táplálékkiegészítő és fogyasztható nyersen, élelmiszerként is. A ganoderma-kivonat erősíti az immunrendszert és hatásos lehet bizonyos rákos betegségekkel szemben is.

Immunerősítő

Kutatók kimutatták, hogy a reishi gomba hatással van a fehérvérsejtekben található génekre, emellett gyulladáscsökkentő. A ganoderma ezért komoly lökést ad az immunrendszernek, megelőzheti, hogy a fertőzés ledöntsön a lábunkról és nem fogjuk az ágyat nyomni akár hétig.

A Gano webshopjában 1 hónapra, 3 hónapra és 1 egész évre elegendő ganoderma gomba kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítőt is beszerezhetsz. Előzd meg, hogy a betegség, vírus kiüssön, mint valami bábut és rendeld meg most! Ha kérdésed van, írj bátran e-mailt!

Rákellenes hatás

Béta-glükán tartalmának köszönhetően a reishi egyes rákos betegeknél fokozta egy bizonyos fehérvérsejt aktivitását, ami a tumorsejtek elpusztításáért felelős (ezt a fehérvérsejtet természetes sejt gyilkosnak nevezik). A reishi gomba néhány kutatásban a mellrákkal és vastagbélrákkal küzdők egy részének gyógyulási esélyeit javította. Emellett a ganoderma gomba javíthatja a rákos betegek életminőségét és kiegészítő kezelésként, megelőzésre is használható.

A reishi gomba amellett, hogy bőrfiatalító hatású, az egészségünknek is jót tesz. Csökkenti a gyulladásos folyamatot, növeli az energiaszintet és még rákellenes hatást is tulajdonítanak neki.

Gyulladáscsökkentő

A reishi gomba gyulladáscsökkentő hatású, gyorsítja a sebgyógyulást, lassítja a bőr öregedését, amit a napsugarak okoznak.

Lendületbe hoz! 

Gyakran vagy fáradt, kimerült, esetleg rossz a hangulatod? A ganoderma gomba segíthet, ugyanis hangulatjavító hatású, sőt, például depressziós betegeknél, fokozza az energia szintet és csökkenti a fáradtságot.