Miért fontos a helyes arcápolási rutin 40 felett? Sajnos ilyenkor már nem olyan a bőrünk, mint 20-as éveinkben, ezért ha nem fordítunk rá kellő figyelmet, bőrünk kiszárad, ráncossá válhat és nem lesz olyan szép. 40 éves kor után már többet kell törődnünk magunkkal és ebben segít az arcápolási rutin.

Ha a bőrünk számára ideális arcápolási rutint követünk, akkor  hosszú távon meg tudjuk őrizni a bőrünk szép, egészséges megjelenését, hidratáltságát és egészségét. 

Ilyen a bőröd 40 felett

40 éves korban a bőr szárazabbá, vízhiányossá válhat és érzékenyebb a hideg, a szél, télen a fűtés és nyáron a sok pancsolásra, a nap és víz szárító hatására. A változás oka például a kollagén, a hialuronsav mennyiségének a csökkenése a bőrben. A kollagén adja a bőr rugalmasságát, a hialuronsav pedig belülről hidratál, ezért 40 éves kor felett megjelennek az első ráncok, a bőr itt-ott megereszkedhet. 

Arcápolási rutin 40 felett – mire figyelj?

Fényvédelem mindenek felett

Tudtad, hogy a nap UV-sugárzást teszik felelőssé a bőr öregedéséért a bőrgyógyász szakemberek is? Ezért vedd komolyan a fényvédelmet, ami nem csak nyáron fontos, hanem ősszel és tavasszal is! Ráadásul minden egyes leégéssel nő a bőrrák kialakulásának kockázata is.

Az UV-sugarak hatásai a bőrre

  1. öregíti a bőrt, mert roncsolja a kollagén rostokat
  2. hosszú távon rákkeltő hatású
  3. károsítja a DNS-t, a lipideket és a fehérjéket
  4. gyulladást okoz
  5. pigmentfoltok kialakulását okoz
  6. ronthatja a rosacea bőrbetegség tüneteit is.

A legtöbb káros hatásért az úgynevezett szabad gyökök felelősek, amik rendkívül reaktív molekulák. A rák kialakulásáért, a kollagén rostok lebontásáért egyaránt a szabad gyökök felelősek, de a hámsejtek és a bőr rugalmas rostjait alkotó sejtek hártyáját is károsítják

Így védekezz a nap ellen

Mindenképpen használj fizikai fényvédőt (kalap, hosszú ujjú és a dekoltázsodat is takaró világos felső, napszemüveg) és az arcodat – különösen nyáron  – magas faktorszámú fényvédővel kend be.

A VIZES NAPVÉDŐ ESSZENCIA SPF 50+ PA ++++ 30 ml kiváló hidratáló és fényvédő is egyszerre.

Használj ránctalanító krémet a szemedre

40 felett mindenképpen használj egy kifejezetten szemkörnyékre kifejlesztett kozmetikumot, ugyanis itt alig vannak faggyúmirigyek, ezért a leghamarabb itt jelennek meg a ráncok.

Az arcápolási rutin 40 felett már kell, hogy tartalmazzon néhány extra terméket és külön figyelmet kell fordítanod a szemed környékére.

A  szem körüli bőr ugyanis sokkal érzékenyebb, mint máshol a testünkön, mert 4-szer vékonyabb és alig tartalmaz faggyúmirigyet. Ezért az első ráncok a szem körül jelennek meg. Egy jó arcápolási rutin 40 felett tartalmaz egy külön terméket a szemekre! 

A M MIRACLE ALAP SZEMKRÉM TENGERI LIPOSZÓMÁKKAL 30 ml állaga könnyű, nem ragad, fantasztikusan hidratál és kisimítja a ráncokat a szemek környékén, sőt, megelőzi a  szarkalábak kialakulását.

Használj bőrnyugtató és antioxidáns hatású kozmetikumokat

A minket érő környezeti hatások miatt sajnos sok szabadgyök keletkezik a testben, amiket antioxidánsokkal lehet közömbösíteni. A GEMPYURI MULTIFUNKCIONÁLIS MASSZÁZS- ÉS SMINKELTÁVOLÍTÓ SZER 125 ML nemcsak antioxidáns hatású, de hidratáló és ránctalanító is.

A bőrön keletkező gyulladások öregítő hatásúak, ezért használj bőrnyugtató termékeket. Például a GEMPYURI FRISSÍTŐ TONIK A PÓRUSOK ÖSSZEHÚZÁSÁRA 100 ML arctisztítás után előkészíti a bőrt a további termékek befogadására, eltávolítja a maradék sminket is és nyugtatja a bőrt.

Azonos gyártótól vásárolj

Érdemes egy adott márkától / gyártótól beszerezni a kozmetikumokat, mert ezek rendszerint egymásra épülnek és együtt a leghatékonyabban. Ha eltérő gyártótól vásárolsz, előfordulhat, hogy a hatóanyagok nem jól keverednek, ezért a hatás sem lesz olyan, mint amire számítasz.

Ilyen a napi ideális arcápolási rutin 40 felett

Arcápolási rutin 40 felett – 1. lépés

Az arcodat tisztítsd meg reggel és este is. Érdemes olajos és vizes fázisú arclemosót is használnod, ami a 10 lépéses koreai arcápolási rutin fontos része.

A GEMPYURI MULTIFUNKCIONÁLIS MASSZÁZS- ÉS SMINKELTÁVOLÍTÓ SZER 125 ML eltünteti az elhalt hámsejteket, a pórusaidban felgyűlt koszt és felesleges faggyút, illetve a smink maradványokat is, emelett hidratál, antioxidáns hatású, így ránctalanít.

Arcápolási rutin 40 felett – 2. lépés

A hidratálót megelőzően használj arcszérumot, ami fokozza a krémed hatását és bombaként látja el ránctalanító, hidratáló, bőrpuhító összetevőkkel a bőröd. Használj arcszészumot napi 2 alkalommal, reggel és este is. 

A GEMPYURI ENERGIZÁLÓ SZÉRUM 50 ML kifejezetten a 40 feletti bőr feszesítésére, ápolására és hidratálására készül. Eltünteti a ráncokat, feszesebbé és teltebbé teszi a bőrt.

Arcápolási rutin 40 felett – 3. lépés

Hidratálj egy gazdag hatóanyag tartalmú, bőrfeszesítő hatású krémmel, aki kifejezetten érett bőrre javasolt. Ilyen a GEMPYURI BŐRFIATALÍTÓ KRÉM 50 ML, ami a rácntalanító kozmetikumokat királynője. Feszesíti és puhítja az érett bőrt, lassítja az öregedési folyamatokat és gyorsítja a hámsejtek megújulását, így a bőrkép szebb lesz.

Egészíts ki a napi bőrápolási rutinod

A koreai maszkok kiváló kiegészítői a bőrápolási rutinnak 40 felett. Hetente egy alkalommal érdemes őket használni, esetleg kúraszerűen egy héten keresztül, minden este. 40 felettieknek a GEMPYURI HIDRATÁLÓ ÉS RÁNCTALANÍTÓ MASZK 5X 25ml -ot ajánlom, ami hidratál, energizál és puhítja a bőrt.