Miért fontos a napi arctisztítás és hogyan ne csináld rosszul? Milyen arctisztítót használj és mire való a tonik? A napi arctisztítás, ha jól csinálod, hosszú távon hozzájárul ahhoz, hogy a bőröd szebb, feszesebb, fiatalosabb legyen, sőt, a ráncok megelőzését is segíti.

Miért fontos a napi arctisztítás?

Azért fontos minden nap legalább este, de ideális esetben reggel is tisztítani az arcodat, mert a bőröd is tud hatékonyan és gyorsan megújulni, illetve a kozmetikumok hatóanyagait így tudja a bőröd felszívni. A bőrre rakódott por, a smink maradványok, felesleges faggyú rontják a bőr felszívó képességét. Az elhalt, elszarusodott hámsejtek pedig fakóvá, sápadttá teszik az arcod. A bőrödön maradt smink pedig kifejezetten ártalmas, hiszen eltömíti a pórusaidat, ráadásul a ezek a termékek rendszerint sok mesterséges anyagot tartalmaznak, amik nem tesznek jót a bőrödnek. Ezért soha ne aludj sminkben, mert a bőröd így gyorsabban fog öregedni.

Mire van szükség a napi arctisztításhoz?

Természetesen egy prémium minőségű, de a bőrödet nem szárító arctisztítóra (ideális esetben olajos és vizes fázisúra), egy bőrnyugtató tonikra, langyos vízre és egy finom szálú szivacsra vagy tisztítókorongra.

Miért van szükség kétféle arctisztító termékre?

Azért, mert létezik vízbázisú, illetve zsiradék bázisú arctisztító, melyek a különböző szennyeződések eltávolítását szolgálják. A vízbázisú például a verejtéket tünteti el, a zsiradékbázisú pedig faggyút, illetve a vízálló sminkeket. 

Ezt semmiképpen se használd arctisztításra

Semmiképpen se használj agresszív arctisztító terméket, illetve szappant. Az agresszív lemosókat onnan ismered fel, kellemetlenül húzódik, száraz a bőröd, olyan, mint egy hosszú strandolás után. Ez esetben a lemosó a bőröd védő lipidrétegét is eltávolítja, nem csak a felesleges faggyút. Ha ilyesmit tapasztalsz, ne használd többet az adott terméket!

A GEMPYURI MULTIFUNKCIONÁLIS MASSZÁZS- ÉS SMINKELTÁVOLÍTÓ SZER 125 ML például garantáltan nem szárítja a bőröd, sőt, éppen ellenkezőleg! Hidratáló hatású, antioxidáns és még a ráncoktól is megszabadít.

A szappannal pedig az a probléma, hogy lúgos kémhatású, a bőröd azonban savas. Ezért a szappan roncsolja a bőröd védő savköpenyét. Emiatt az arcod száraz lesz és a fertőzések ellen sem lesz képes ellenállni.

Ha zsíros arcbőröd van, akkor se jusson eszedbe szárítani azt, szappannal meg főleg ne, mert éppen ellenkező hatást érsz el! A tested a szárítás következtében elkezd még több zsiradékot termelni, ami a legutolsó, amit szeretnél, nem igazi?

A bőröd sokkal szebb lesz, ha minden nap este letisztítod az arcodat, mert így megszabadulsz a pórusaidat eltömítő szennyeződésektől, megelőzheted a pattanások kialakulását és hosszút távon a bőröd fiatalosabb kinézetű lesz, mivel jobban képes lesz beszívni az arcápoló kozmetikumokat.

A napi arcápolás helyes lépései

  1. Arctisztítás vizes bázisú lemosóval reggel

40 éves kor alatt használhatod a M Miracle Nyugtató-Tisztító Hab Tengeri Liposzómákkal vizes fázisú arctisztítót.

40 éves kor felett Gempyuri Multifunkcionális Masszázs- és Sminkeltávolító Szer -t ajánlom, ami kifejezetten érettebb bőrre készült, egyben hidratál és ránctalanít is.

Este pedig használhatsz zsiradék bázisú arctiszítót is.

  1. Tonizálás

A tonik nyugtatja a bőrt, helyreállítja a bőröd pH-értékét és felkészíti a bőröd a további kozmetikumok befogadására. 

40 éves kor alatt az M MIRACLE NYUGTATÓ TONIK TENGERI LIPOSZÓMÁKKAL terméket ajánlom, ami helyreállítja a bőr egyensúlyát és egyben finoman hidratál is.

40 éves kor felett a GEMPYURI FRISSÍTŐ TONIK A PÓRUSOK ÖSSZEHÚZÁSÁRA 100 ML -et javaslom, ami eltávolítja az elhalt hámsejtektet, megnyugtatja a bőrt, feszesít és energizál. Ezt a terméket főleg 40 felettiek számár ajánlom. 

  1. Arcszérum 

Tegyél fel némi arcszérumot, ami extra hatóanyagokkal táplálj a bőröd, hidratál és ránctalanít is. A GEMPYURI ENERGIZÁLÓ SZÉRUM 50 M tökéletes választás, ami hatékonyan szabadít meg a ráncoktól, feszesíti a bőrt.

Ha még nem vagy 40 éves, akkor pedig a M MIRACLE HIDRATÁLÓ ALGAKIVONAT TENGERI LIPOSZÓMÁKKAL 30 ML-t javaslom erre a célra, ami kifejezetten a fiatalabb bőrre készült, könnyed termék.

  1. Hidratálj

40 éves kor alatt az M MIRACLE HIDRATÁLÓ KRÉM TENGERI LIPOSZÓMÁKKAL 50ML a legjobb választás. Ez a könnyed krém nedvességgel tölti fel a fiatalabb bőrt.

40 éves kor felett gazdagabb, zsírosabb hidratáló krémet használj, ami egyben ránctalanító hatású is. Például GEMPYURI BŐRFIATALÍTÓ KRÉM 50 ML feltölti a ráncokat, életteli teli színt kölcsönöz az arcnak és láthatóan fiatalosabb megjelenést biztosít a bőrnek.

  1. Ápold a szemeid környékét

40 éves kor felett már a szemünk környékét külön is ápolni kell, mert itt jelennek meg az első ráncok, ráadásul bőrünk itt a legérzékenyebb. A M MIRACLE ALAP SZEMKRÉM TENGERI LIPOSZÓMÁKKAL 30 ml-t ajánlom ami hidratálja és ápolja a szemek környékét és megelőzi a rárncok keletkezését.

Ha szeretnél többet megtudni a 40 éves kor feletti bőr ápolásáról, kattints a linkre és olvasd el az előző blogot!