Mit tudnak a koreai maszkok, amit más maszk, illetve más kozmetikum nem? Lényegében olyan hihetetlenül hatékonyan táplálják az arcbőrt, ami már egyszeri használat után is “wow” hatást ér el. És van még egy titkuk: a koreai maszkok esetében magának a maszk szövete is hozzájárul a kozmetikum ápoló hatásának fokozásához. Így a koreai fátyolmaszkok újító hatóanyagaik révén erőteljesen hidratálják, ápolják, puhítják és feszesítik az arcbőrt. 

Koreai maszkok 3-féle bőrproblémára

A koreai maszkok az egyes bőrproblémákra külön-külön kínálnak megoldást, de léteznek általánosabb jellegű ápoló maszkok is. Azonban ami közös, hogy kis mennyiségben, de rendkívül koncentráltan tartalmaznak hatóanyagokat, ezért esszenciának is lehetne őket nevezni. Ha engem kérdeznek, a koreai maszk olyan, mint a legnemesebb francia parfüm: tartósan érezzük a hatását, imádjuk az illatát, ezért újra és újra vágyunk rá.

Én többféle koreai arcmaszkot is használok, mert mindegyikben van egy hatóanyag, amitől szebb lesz a bőröm. Jelenleg az alábbi 3-féle maszk közül választhatsz a Gano Cosmetics webshopjában:

Koreai maszk zsíros, problémás bőrre

TEAFA FÁTYOLMASZK 5X 25ml

A teafa olaja baktérium-, vírusölő és gombaölő hatású, így csökkenti a gyulladást, ami hatékonyan kezeli a pattanásokat. 

A fátyolmaszk komplex hatóanyagai révén nyugtatja és tisztítja a bőrt, ezen felül hidratáló hatású.

Hidratáló koreai maszk minden bőrtípusra 

MASZK KAKAÓFA KIVONATTAL 5X 25ml

Minden bőrtípusra ajánlott, száraz bőrre különösen jó, mert erőteljesen hidratál és emellett ránctalanít is.

Bőrfiatalító, ránctalanító koreai maszk

GEMPYURI HIDRATÁLÓ ÉS RÁNCTALANÍTÓ MASZK 5X 25ml

Feszesebbé és hidratáltabbá teszi a bőrt, így a ráncok ellen hatékony segítőtárs.

A koreai maszkok titka

Eukaliptusz szövet

A koreai maszkok anyaga az eukaliptusz fa cellulóz rostjaiból készült, tehát a bőröddel  közvetlenül puha, növényi szövet érintkezik, nem pedig műanyag. Ennek köszönhetően a maszk hatóanyagai egészen a bőr mélyére jutnak és intenzíven táplálják a bőrt.

Spirulina és ganoderma

Természetesen a maszk által magában foglalt esszencia is olyan hatóanyagokat tartalmaz, ami szebbé, egészségesebbé teszik a bőrt. Szinte kizárólag a koreai kozmetikumokba kerül spirulina alga és ganoderma gomba-kivonat, amit sokan a koreai nők fiatalság csodafegyverének tartanak.

Mindkét hatóanyag rendkívül intenzíven hidratálja a bőrt, feszesít és ránctalanító hatása is van.

Kiváló illeszkedés

A maszkok puha anyaguk és kialakításuk révén minden arcformára tökéletesen illeszkednek. Az eukaliptusz szövet az arc bőrére tökéletesen rátapad, így nem engedi elpárologni a nedvességet és a hatóanyagokat sem, ezért egyetlen csepp sem vész kárba és a bőr tökéletese magába zárja a tápláló anyagokat.

Hogyan használjam a koreai maszkokat?

A maszkok a koreai bőrápolási rutin szuper kiegészítői, mivel rendkívül intenzíven táplálják a bőrt és elég heti 1-szer használni.

Használhatod kúraszerűen, egy héten keresztül minden nap, vagy rendszeresen, heti 1 alkalommal.

Ha a bőröd jobban igénybe van véve, például erős napfény (tengerparti nyaralás), hideg (síelsz, sokat járkálsz a városban télen) miatt, érdemes gyakrabban is használni a maszkot! Mindig figyeld a bőröd, hogy éppen mire van szüksége és ez alapján ápold.

Egy használat alkalmával kb. 15-20 percig hagyd fent a maszkot az alaposan megtisztított bőrön, lefekvése előtt.

Box: miért fontos este használni a maszkokat? Azért, mert a bőr éjszaka újul meg, az új hámsejtek is ilyenkor képződnek és a bőr ilyenkor tudja igazán beépíteni a kozmetikumok hatóanyagait. 

Koreai bőrápolási rutin

A koreai maszkok szuper alkalmai kiegészítői a napi arcápolási rutinnak! A teljes koreai arcápolási rutin 10 lépésből áll, azonban nem kell minden nap az egészen végigmenned. Válogasd ki, hogy mely termékek hasznosak számodra és ezeket használd napi szinten. Ha érdekel, kattints a linkre és olvasd el a blogot.